Servicii Medicale


DRAGOSTEA ESTE DEMONSTRATA ZILINICConsultatia ginecologica

Evaluarea unei paciente din punct de vedere ginecologic tine seama de vârsta pacientei, de începerea vieții sexuale si de perioada de viata in care se afla pacienta: pubertate sau adolescenta, adulta, menopauza, senescenta.

Citeste mai mult...


Examenul sanilor

Prin inspectia acestora se observa simetria, conturul si aspectul tegumentelor. Palparea blanda constata daca exista sensibilitate excesiva sau durere, consistența, prezenta de mase tumorale sau noduli, prezenta secretiei mamelonare.

Citeste mai mult...


Examenul abdomenului.

Examenul organelor genitale ale femeii incepe cu abdomenul, utilizand cele patru metode clasice: inspectia, palparea, percutia, auscultatia.

Citeste mai mult...


Examenul ginecologic propriu-zis.

Dupa ce pacienta este invitata sa goleasca vezica urinara, aceasta este plasata în pozitia ginecologica pe o canapea special conceputa pentru o astfel de examinare.

Citeste mai mult...


Inspectia sau evaluarea vizuala a organelor genitale interne.

Organele genitale externe sunt primele examinate. Se inspecteaza muntele lui Venus, distributia pilozitatii, conturul si eventuale tumefieri, labiile, orificiul uretral, vestibulul vaginal.

Citeste mai mult...


Tuseul vaginal combinat cu palpeul abdominal.

Organele pelviene pot fi studiate prin palpare bimanuala; examinatorul isi plaseaza o mana la nivelul peretelui abdominal inferior si doua degete ale celeilalte maini, bine lubrifiate, in vagin.

Citeste mai mult...


Rezultate

Dupa finalizarea evaluarii clinice, medicul va va informa cu privire la normalitatea sau problemele gasite. Rezultatele examenului citotumoral Babeș-Papanicolaou si/sau examenului bacteriologic, recoltate din secretiile colului si vaginului cu ocazia examinarii, vor fi primite in cateva zile si discutate impreuna cu medicul.

Citeste mai mult...